
Karamellrutor!
Ingredienser
botten;1 dl mjukt margarin (ca 100 g)
1 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Fyllning:
2 msk smör (50 g)
2 msk råsocker
2 dl kondenserad mjölk
Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
25 g vit blockchoklad
Gör såhär;
Rör margarin och råsocker(jag tog vanligt) i en skål tills det är ljust och luftigt och rör sedan ner mjöl och havregryn. Arbeta ihop med fingrarna eller med en slev, till en smuldeg.
Använd en kakform, 20 x 20 och häll i blandningen, tryck till degen med fingrarna.
Grädda i 180 grader i 20 - 25 minuter eller tills degen stelnat och fått färg, låt svalna i formen.
Häll i ingridienserna till fyllningen i en kastrull och värm på låg värme under omrörning, tills sockret och smöret smält och allt är välblandat.
Låt koka upp på mycket svag värme och småkoka i 3-4 minuter under konstant omrörning tills smeten tjocknat. Häll karamellfyllningen i kakformen och bred ut med en slickepott. Låt stelna
Smält den mörka chokladen och bred ut över fyllningen, smält sedan den vita och spritsa/häll ut den vita chokladen över den mörka i ett mönster. Låt stelna och skär i rutor och ät.
Själv tycker jag att den blev godare om man hade den i frysen, men det var jag det. testa själv! :)


Kommentarer
Postat av: elina
Fin blogg!:)
Hoppas allt är bra, va tycker du om "elin boots" på min blogg?
Kram
Postat av: Ida
jätte fin blogg!:)
Trackback