Marängtårta!

För: 10-12 personer

Ingredienser!
Botten:
3 äggulor
1½ dl socker
5 msk mjölk
½ dl smält smör
2½ dl mjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Maräng:
3 äggvitor
2½ dl socker

Rör ihop ägggulor, socker. Blanda i övriga ingredienser i smeten till tårbotten. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

Vispa äggvitorna till hårt skum med rena vispar och rör försiktigt ner sockret i äggvitan. Klicka ut det vispade ovanpå smeten i långpannan. Fördela jämt över plåten. Och man kan även garnera med mandelspån.

Grädda kakan i 200 grader i ca 20 - 25 minuter.

Ta ut tårtan och låt den svalna, vispa grädde och ta fram jordgubbar eller hallon, och går självklart bra med annat. Dela sedan tårtan i hälften. Lägg upp ena botten på ett fat och fördela ut bären, klicka på lite grädde över hela kakan och lägg sedan på andra botten. Bred över grädde och strössla (om man vill!)

Ät!


RSS 2.0