GOTT (?!?"?"???!??!?!??!??)

Ingredienser tårtbottnar:
200
g
smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 st ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl mjölk
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
smör till formen

Peanutbutter frosting (till 1 tårta):
1.5 dl mjukt jordnötssmör
8 dl florsocker
1 dl kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering
Röda cocktailbär, silverkulor eller guld non-stop till dekornation

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna. Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys. Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär.

 


RSS 2.0