
Chockladmuffins
Muffins
2 dl mjölk
4 msk kakao
1 dl socker
125 gram smör eller margarin
1,5 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr
1,5 dl florsocker
25 gram smält smör eller margarin
1 msk kallt kaffe
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
3. Rör smör och 1,5 dl socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
5. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna.
6. Rör ihop glasyren och bred på kakan. Strö över strössel och lägg på nonstopp
Tid: Stoppa ner en tändsticka i kakan när den börjar se klar ut. Är de bara lite kladdigt kan du ta ut den.
Min kära vän Lova gjorde detta på vårat fredagsfika. Supergott!
