Chockladmuffins

Muffins

2 dl mjölk

4 msk kakao
1 dl socker

125 gram smör eller margarin

1,5 dl socker

2 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

 

Glasyr

1,5 dl florsocker

25 gram smält smör eller margarin

1 msk kallt kaffe

2 tsk kakao

1 tsk vaniljsocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.

3. Rör smör och 1,5 dl socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med chokladsmeten.
5. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna.

6. Rör ihop glasyren och bred på kakan. Strö över strössel och lägg på nonstopp           
Tid: Stoppa ner en tändsticka i kakan när den börjar se klar ut. Är de bara lite kladdigt kan du ta ut den.

Min kära vän Lova gjorde detta på vårat fredagsfika. Supergott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0