
Kladdkakemuffins med godisglasyr
Kladdkakesmet;
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Ugn: 150 grader
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl med kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll till lite mindre än hälften av formarna och stoppa in i ugnen i 25-35 minuter.
Om muffinsarna jäser över i ugnen så ta en provsticka och stick i mitten av varje muffin så luften far ut.
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Ugn: 150 grader
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl med kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll till lite mindre än hälften av formarna och stoppa in i ugnen i 25-35 minuter.
Om muffinsarna jäser över i ugnen så ta en provsticka och stick i mitten av varje muffin så luften far ut.
Godisglasyr:
50 g smör eller margarin
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao (kan bytas ut mot en rad marabou och en halv ruta av 86% kakaochoklad)
1 dl mjölk
1 dl grädde
ÄT!
50 g smör eller margarin
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao (kan bytas ut mot en rad marabou och en halv ruta av 86% kakaochoklad)
1 dl mjölk
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao (lr chokladen) och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka till smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela ut jämt i varje muffin och kyl.
ÄT!

Kommentarer
Trackback