Kladdkakemuffins med godisglasyr

Kladdkakesmet;

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Ugn: 150 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl med kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll till lite mindre än hälften av formarna och stoppa in i ugnen i 25-35 minuter.
Om muffinsarna jäser över i ugnen så ta en provsticka och stick i mitten av varje muffin så luften far ut.


Godisglasyr:
50 g smör eller margarin
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao (kan bytas ut mot en rad marabou och en halv ruta av 86% kakaochoklad)
1 dl mjölk
1 dl grädde

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao (lr chokladen) och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka till smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela ut jämt i varje muffin och kyl.

ÄT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0