Lussebullar

50 g jäst
125-150 g margarin eller smör (blir mer saftig med mer smör)
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
1 g saffran
1,4 - 1,5 l mjöl

Ugn:

 

225-250 grader


Dela sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm/kyl ner till 37 grader/fingervarmt.
Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet samt salt, socker, saffran och nästan allt mjöl då du sparar lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg och jäs degen under en bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord, arbeta den smidig. Baka ut den och dela upp i olika högar. Rulla ut dom och gör till lussebullar.
Låt jäsa i 30 minuter och stoppa sedan i russin (om man så vill) och pensla med ägg och in i ugnen i ca 5-10 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0