
Toscakaka
Botten:
100 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk
Ugn: 175 grader
100 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk
Ugn: 175 grader
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen i ugnen i 20-25 minuter.
För bered under tiden kakan är i ugnen, toscasmeten.
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen i ugnen i 20-25 minuter.
För bered under tiden kakan är i ugnen, toscasmeten.
Toscasmeten:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse (50g) mandelspån
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse (50g) mandelspån
Blandra ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred toscasmeten på kakan.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den fått färg.


Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den fått färg.



Kommentarer
Trackback